Nocna owsianka z mango i kokosem, to pyszny przepis na szybkie śniadanie, szczególnie dla osób, które nie mają rano zbyt wiele czasu na przygotowywanie posiłku. Z łatwością można je także zabrać do szkoły lub pracy.
Ilość porcji: 1 | Czas przygotowania: 15 minut + min. 2h chłodzenia
Nocna owsianka z mango i kokosem
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka (80g) płatków owsianych błyskawicznych
- 1 ¼ szklanki (300ml) mleczka kokosowego w puszce
- 1 dojrzałe mango, obrane i pokrojone w kostkę
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
- 1/2 łyżeczki (2,5ml) ekstraktu z wanilii
PRZYGOTOWANIE:
- W misce połącz płatki owsiane, mleko kokosowe, pokrojone mango, wiórki kokosowe, miód i ekstrakt z wanilii. Wymieszaj, aż wszystko się dobrze połączy.
- Przykryj miskę folią spożywczą i włóż na noc do lodówki lub co najmniej na 2-4 godziny.
- Rano dokładnie wymieszaj owsiankę i dodaj odrobinę mleka kokosowego, jeśli jest zbyt gęsta.
- Podawaj z dodatkowym mango i wiórkami kokosowymi na wierzchu.
Smacznego!
WSKAZÓWKI
Owsiankę z mango można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Smakowało Ci?
Cieszę się, że zdecydowałeś/aś się wypróbować mój przepis!
Jeśli masz jakieś pytania lub sugestie, daj mi znać w komentarzach poniżej. Chętnie poznam Twoją opinię i pomysły na to, jak udoskonalić ten przepis. Twoje uwagi są dla mnie bardzo cenne i pomagają mi tworzyć jeszcze lepsze przepisy.
Wypróbuj także…
Cytrynowe placuszki z borówkami (pancakes)
Nocna owsianka z malinami i białą czekoladą
English version of this recipe is available on my other blog Good Food Discoveries.